Скандал з "Укрзалізницею": Омелян назвав необґрунтованими ціни на туалети у поїздах за 1 млн грн

Скандал з "Укрзалізницею": Омелян назвав необґрунтованими ціни на туалети у поїздах за 1 млн грн

Фото: УНІАН

За словами міністра, у технічній документації тендерів "приховується багато цікавих речей".

Глава Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що "Укрзалізниця" встановила необґрунтовану ціну закупівлі обладнання туалетів у поїздах.

Філія "Центр забезпечення виробництва" "Української залізниці" оголосила тендер на закупівлю туалетів пасажирських вагонів на загальну суму 269,85 млн грн. При цьому передбачається купити 250 туалетів, кожен з яких коштуватиме 1,08 млн грн.

"Думаю, що "Укрзалізниця" має пояснити суспільству, на чому формується ця ціна, яка собівартість цієї продукції, чому ці лоти сформовані таким чином, оскільки там, у технічній документації, приховується багато цікавих речей", - цитує Омелян "Інтерфакс-Україна".

"У мене є своя думка. Водночас я не хочу, щоб з'явилося чергове звинувачення з боку Кабміну в тому, що я щось пересмикую. Нехай "Укрзалізниця" пояснить. Вважаю, що ця ціна є необґрунтованою", - зазначив міністр.

Нагадаємо, у січні міністр інфраструктури розкритикував політику уряду і керівництва Укрзалізниці. Він передав прем'єр-міністру документи щодо корупційної діяльності відомства. Натомість Володимир Гройсман назвав звинувачення чварами. І вказав на некомпетентність міністра в питаннях залізничних перевезень.

"У вас на превеликий жаль сьогодні немає експертних знань в залізниці. Міністр не може дозволяти собі особистих відносин до підлеглих. А ти казав то, а я сказав це. Ви не там. Може десь в апараті міністра можна чварами займатися", - зауважив Гройсман.

Про урядовий конфлікт читайте: Скандал у Кабміні - на засіданні уряду пересварилися Омелян, Бальчун і Гройсман.

Повʼязані теми:

Наступна публікація