Скільки грошей потрібно американцям та українцям, щоб бути щасливими. Опитування

Скільки грошей потрібно американцям та українцям, щоб бути щасливими. Опитування

Фото: Reuters

Лише 3% опитаних українців мріють бути мільйонерами.

Американцям для щастя потрібно отримувати щомісяця 6,2 тис. доларів. І головне, що збільшення цієї суми щастя не додає.

Таке незвичне дослідження провів Case Western Reserve University, ідеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Як з'ясувалося, саме такі гроші дають американцям відчуття задоволення від життя. Бо це дає можливість: жити як захочеться; заощаджувати, а не економити, тобто мудро поводитися з грішми; мати змогу бути вдячним і допомагати друзям, нужденним; ця сума дає відчуття безпеки; дає змогу радіти життю безвідносно до віку.

Ця сума трохи більша, ніж середня зарплата в США. Тож бути щасливими мешканцям Штатів не так уже й важко.

Українцям, щоб прокидатися щасливими, треба, щонайменше, щоб в Україні закінчилася війна. Тоді й економіка зростатиме швидшими темпами. ТСН.Тиждень запитала у глядачів на своїй сторінці у Facebook, яка кількість грошей зробить українця щасливою людиною. В опитуванні взяли участь понад 2 тисячі людей. Найменше хочуть бути мільйонерами - лише 3%. 17% - тих, хто мріє про дохід до 150 тисяч гривень, що відповідає і американському рівню щастя. Найпопулярніший вибір - до 50 тис. грн – обрали 55%. А 24% опитаних достатньо 20 тис. грн.

І хоч заробляти так, як американці, хочуть порівняно небагато, всі опитані воліють мати щонайменше вчетверо більше доходу, ніж середня зарплата в Україні. І це показує, наскільки українці незадоволені своїм життям. Втім, просто смішний показник охочих бути мільйонерами, каже, напевно, про те, що вистачає українцям мудрості зрозуміти, що не надприбутки гарантують щастя.

Яка кількість грошей робить українця щасливою людиною

Яка кількість грошей робить українця щасливою людиною

Повʼязані теми:

Наступна публікація