Смолій розповів, чи вплине його відставка на курс гривні та співпрацю з МВФ

Смолій розповів, чи вплине його відставка на курс гривні та співпрацю з МВФ

Фото: УНІАН

Валютний ринок є дуже чутливим до подій, які є знаковими в кожній державі.

Голова Національного банку України Яків Смолій, який подав у відставку, повідомив, що те, що він йде з посади, не вплине на курс гривні та відносини України з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Про це він розповів у п’ятницю, 3 липня, під час пресбрифінгу.

Смолій зазначив, що валютний ринок є дуже чутливим до подій, які є знаковими в кожній державі.

"Ми бачили такий сплеск валютного курсу в березні, коли був запроваджений карантин. Вчора ринок відреагував на заяву мою про відставку. Але у Національного банку є достатньо інструментів, як ми можемо впливати на курс. Як ми можемо впливати на процес його згладжування. Вчора Національний банк для стримування різких коливань продав на валютному ринку 150 мільйонів доларів. Сьогодні ринок заспокоївся і працює в звичайному режимі", - сказав він.

Щодо подальшої співпраці з МВФ, то, за словами очільника НБУ, ця фінансова інституція, як і інші, які працюють з Україною, працює не з персоналіями, працюєть з інституціями.

"Якщо інституція витримує ті правила, закони, порядки, які зрозумілі нам і нашим партнерам, я не бачу проблем в продовженні співпраці з такими органами", - пояснив Яків Смолій.

Як повідомлялося раніше, голова НБУ Яків Смолій причиною свого рішення назвав систематичний політичний тиск, котрий протягом останнього часу здійснюється на НБУ. І тому його заява про відставку є протестом.

Міністр фінансів України Сергій Марченко про стабільну валюту

Міністр фінансів України Сергій Марченко про стабільну валюту

Повʼязані теми:

Наступна публікація