Смолій відповів, чи вимагали від нього запустити друкарський станок грошей

Смолій відповів, чи вимагали від нього запустити друкарський станок грошей

Фото: Національний банк України

За його словами, звучали тези про те, що "Нацбанк повинен залити економіку грішми".

Голова Національного банку України Яків Смолій повідомив, що політичний тиск на НБУ, через який він подав у відставку, продовжувався не одноденно, не одноосібно, а масово протягом останнього року.

Про це він розповів у п’ятницю, 3 липня, під час пресбрифінгу, відповідаючи на питання, чи вимагали від нього "запустити друкарський станок і чи вже розпочався друк грошей".

"На багатьох нарадах за участю народних депутатів, представників уряду, прем'єр-міністра, президента звучали тези про те, що Національний банк повинен залити економіку грішми. Що Нацбанк повинен відмінити наші регуляторні акти, щоби не регулювати банківський сектор, поставити курс такий, який вигідний окремому сектору економіки або експортерам. І доходило до такого глузду, де нам говорили, що ми заклали в бюджет інфляцію 11 і курс 30, а ви не хочете це робити. Я це розцінюю як тиск", - сказав Смолій.

На уточнююче питання журналіста, чи може він назвати конкретні прізвища, з чийого боку здійснювався тиск, Смолій сказав, що "дав вичерпну відповідь" під час звіту у Верховній Раді.

Нагадаємо, раніше Смолій розповів, чи вплине його відставка на курс гривні і подальшу співпрацю з МВФ.

Відставка голови НБУ: які наслідки для економіки України

Відставка голови НБУ: які наслідки для економіки України

Повʼязані теми:

Наступна публікація