Сотні киян ризикують провести зиму без опалення через конфлікт ЖЕКу з котельною

Сотні киян ризикують провести зиму без опалення через конфлікт ЖЕКу з котельною

Фото: УНІАН

Опалювальний сезон в Україні розпочався, але не для всіх.

В Україні почався опалювальний сезон. В уряді звітують про те, що більше половини будинків уже мають бути з теплом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У житомирському дитячому садочку №34 тиха година. Діти в одязі поховалися під теплими ковдрами, бо зранку в кімнаті було +12. "Зараз у групі близько 16 градусів. Це також працює електрообігрівач. У спальні трошки нижче, але там дітки накриті теплою ковдрою, у колготках і гольфиках лежать у ліжечках", - пояснила завідувачка Лариса Юрченко.

В оселях українців поступово вмикають опалення

В оселях українців поступово вмикають опалення

У молодшій групі, де за списком 37 дітей, сьогодні лише 14. 5-річну Вероніку мама забрала перед тихою годиною, щоб дитя не замерзло. "Забираю, щоб не спала, бо не хочеться, щоби сильно перемерзала. Ніжки в неї холодні. Щойно переодягала, знімала тапочки, реально холодні ноги", - каже житомирянка Тетяна Копаниця.

На селекторній нараді у Кабміні температура за +20. Чиновники з Житомирщини звітують, що у них скрізь тепло: енергією забезпечено 95% дитячих закладів. Керівники областей розповідають про свою готовність до зими. Західні регіони вже ввімкнули опалення, на сході готуються, на півдні чекають холодів. Газ, вугілля та електрика є, присягаються в Кабміні. "Критиканам і популістам, тим, що кажуть, все пропало, все погано, Україна не готова до опалювального сезону, можу сказати: колеги, розслабтеся. Все буде добре, в оселях буде тепло", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Вже кілька тижнів не може розслабитися родина маленького Клима. На під'їзді київського будинку на вулиці Богоутівській з'явилося оголошення – тепла взимку не чекайте. Місцевий ЖЕК та котельня ніяк не можуть між собою домовитися, хто кому та скільки винен. У заручниках сотні киян. "Я навіть не уявляю, як це буде. Діти всі хворіють. Що буде взимку – боюся й уявити. Будемо щось купувати, якось обігріватися. Щось думати", - каже киянин Вадим Мацутин.

Тепло у киян на сьогодні з'явилося лише в 16% відсотках будинків. Решта гріється біля обігрівачів. Прем'єр-міністр наказав увімкнути опалення протягом 5 днів.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація