Спочатку на море. Гонтарева розповіла, чим займатиметься після звільнення

Спочатку на море. Гонтарева розповіла, чим займатиметься після звільнення

Фото: Національний банк України

Голова НБУ не виключає подальшого розслідування її діяльності.

Сьогодні, 11 травня, у голови Нацбанку Валерії Гонтаревої перший день затяжної відпустки. В НБУ вона обіцяє більше не повертатися – чекатиме, доки її заяву про звільнення задовольнить Верховна Рада. Каже, що з України назавжди виїжджати не збирається. Лише – на відпочинок, скоро збирається на море.

Про це Гонтарева розповіла в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

"Збираюся влітку на море зі своєю сім'єю. Думаю, я за літні місяці вирішу, чого я хочу. Я вже проходила в житті й комерційний banking, й інвестиційний, і asset management, і власний бізнес, і главу Національного банку. Такого challenge (виклику) у мене в житті ще не було, і - я усвідомлюю - вже не буде. Тому я хочу зараз подумати, чого я хочу. Я точно знаю, що я ніколи не буду в політиці, ніколи не буду на держслужбі. Я впевнена, що не хочу працювати в регуляторах, навіть у світових. Може, це буде якась наукова робота або щось таке. Або, врешті-решт, мені 53 роки, можу і на пенсію піти", - сказала Гонтарева. 

До речі, минулого літа вона провела з рідними відпустку на Мальдівах, яка могла коштувати їй до мільйона гривень.

Голова Нацбанку не виключає розслідувань її діяльності на цій посаді.

"Переслідування може бути. Тому що кількість інсинуацій, провокацій, нісенітниці, брудних компаній - зашкалює. Чи варто цього боятися? Ні. Ні на секунду я не сумнівалася, що я все зробила правильно", - наголосила Гонтарева.

Нагадаємо, відсьогодні Нацбанк тимчасово очолив перший заступник Гонтаревої Яків Смолій.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація