Справа банку "Фінанси та Кредит": суд заарештував майно підприємств олігарха Жеваго

Справа банку "Фінанси та Кредит": суд заарештував майно підприємств олігарха Жеваго

Фото: УНІАН

Під арешт потрапила нерухомість "АвтоКрАЗу", "Росави" та інших заводів.

Печерський районний суд Києва заарештував активи народного депутата і олігарха Костянтина Жеваго.

Відповідне рішення було ухвалене 1 лютого, суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України, передає FinClub з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Суд наклав арешт на нерухомість "Стахановського вагонобудівного заводу", який розташований на території захопленого бойовиками "ЛНР" Стаханова Луганської області. Серед арештованого майна – квартира, комплекс, гуртожиток і санаторій.

Також заарештований цілісний майновий комплекс, що належить Токмацькому ковальсько-штамповочному заводу в Запорізькій області, і нежитлові будівлі в Білій Церкві, що належать ПРАТ "Росава".

Під арешт потрапила нерухомість заводу "АвтоКрАЗ" у Кременчуці: будівлі виробничого комплексу ВАТ ХК "Автокраз", міська автозаводська поліклініка, автотехнічний технікум, майновий комплекс очисних споруд, будівля гуртожитку № 9, квартира, пральня дитячих закладів, будівля палацу культури та інші об'єкти.

До цього суд заарештував торгові марки, які належать ПАТ "Галичфарм", ПАТ "Київмедпрепарат", ТОВ "Артеріум", ТОВ "НВО Фараматрон".

Крім того, Печерський суд дозволив слідчим доступ до інформації про рахунки компаній Костянтина Жеваго в дев'яти банках.

Слідство встановило, що підозрюваний у 2012-2015 роках вступив у змову з бенефіціарним власником компанії Nasterno Commercial Limited, членами кредитного комітету банку "Фінанси та Кредит" та іншими невстановленими особами, щоб заволодіти майном банку.

Це відбулося шляхом підписання завідомо збиткових кредитних договорів та договорів застави, які не були відображені в офіційній звітності банку, на суму $ 53,76 млн (близько 1,5 млрд грн).

Також ГПУ розслідує обставини отримання банком "Фінанси та Кредит" за останні кілька років від НБУ рефінансування на 5 млрд грн.

Нагадаємо, НБУ визнав "Фінанси і кредит" неплатоспроможним 17 вересня 2015 року, а вже на наступний день Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів у банк тимчасову адміністрацію. За розміром загальних активів на 1 липня 2015-го банк займав десяте місце (38 млрд 880 млн грн) серед 127 діючих у країні банків.

Неплатоспроможний банк Жеваго вже виставили на продаж. Що чекає на гроші вкладників, читайте на ТСН.uа за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація