Справа про тютюнову монополію: "Тедіс Україна" заявляє про спроби блокування рахунків

Справа про тютюнову монополію: "Тедіс Україна" заявляє про спроби блокування рахунків

Фото: pixabay.com

ТОВ "Тедіс Україна" повідомляє про спроби блокування рахунків та перешкоджання операційної діяльності.

Господарський суд Києва прийняв постанову про накладення арешту на рахунки компанії ТОВ "Тедіс Україна", найбільшого дистриб'ютора сигарет, з заявою про забезпечення позову Антимонопольного комітету України (АМКУ).

"Сьогодні з Єдиного державного реєстру досудових розслідувань нам стало відомо про наявність постанови Господарського суду Києва про накладення арешту на рахунки компанії ТОВ "Тедіс Україна" за заявою про забезпечення позову Антимонопольного комітету України в рамках примусового стягнення штрафу, згідно з рішенням АМКУ №697-р від 10 жовтня 2019 року", - повідомили в компанії агентству Інтерфакс-Україна.

За інформацією "Тедіс Україна", офіційно компанія не отримувала відповідну постанову від Господарського суду Києва.

"Вважаємо таке рішення суду повністю незаконним і будемо його оскаржувати. Згідно з чинним законодавством, у відповідності зі ст. 60 "Про захист економічної конкуренції", дія рішення АМКУ № 697-р від 10 жовтня 2019 року зупинено до моменту прийняття остаточного рішення судом за позовом компанії щодо оскарження цього рішення. Таким чином, на сьогодні повністю відсутній обов'язок сплатити вказаний штраф, а позов АМКУ про примусове стягнення такого штрафу безпідставний і незаконний", - зазначив гендиректор "Тедіс Україна" Тарас Корніяченко.

У компанії зазначають, що рішення Господарського суду Києва може перешкодити операційній діяльності компанії та може призвести до втрат місцевих і державного бюджетів на рівні 6 млн грн щодня.

"Наразі рахунки компанії не заблоковані. Працюємо в звичайному режимі. Впевнені, що зможемо законним шляхом відстояти свої інтереси і не допустити блокування роботи компанії", - зазначив гендиректор компанії.

"Тедіс Україна" - одна з найбільших дистриб'юторських компаній. Штат компанії налічує близько 2500 співробітників, регіональна мережа складається з 35 структурних підрозділів по всій території України.

Як повідомлялося, АМКУ в жовтні 2019 року наклав штраф у розмірі 6,5 млрд грн за антиконкурентні узгоджені дії на виробників і дистриб'юторів сигарет: зокрема "ТЕДІС Україна".

Наступна публікація