США повернули Україні 500 тис. доларів, вкрадених за часів Януковича

США повернули Україні 500 тис. доларів, вкрадених за часів Януковича

Фото: Reuters

Гроші розтратило колишнє керівництво Мінюсту.

Генеральна прокуратура України та Департамент юстиції США забезпечили повернення в Україну понад 500 тисяч доларів США.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, ці кошти були розтрачені керівництвом Міністерства юстиції України часів Віктора Януковича. Гроші були виведені з України шляхом укладення фіктивної угоди про надання послуг з однією з американських фірм.

"Хочу вкотре наголосити, що гроші, виведені з українського бюджету, так само як і корумповані посадовці, які переховуються за кордоном, неодмінно будуть повернуті до України. Різниця лише в тому, що у грошей більш радісна перспектива - повернутися до бюджету, тоді як корупціонери неодмінно постануть перед судом", - написав Луценко.

Нагадаємо, 28 квітня набуло чинносты рішення суду про конфіскацію  40 млрд грн (1,5 млрд доларів),  які належали утікачу Віктору Януковичу.  Президент України Петро Порошенко наголосив, що вказані кошти витратять на українську армію та допомогу незахищеним верствам населення. 

Ще 28 січня 2015 року Державна служба фінансового моніторингу заблокувала 1,42 млрд доларів на рахунках іноземних компаній, які пов'язані з екс-президентом-втікачем Віктором Януковичем, його оточенням, екс-чиновниками з колишнього уряду України, а також із пов'язаними з ними особами.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація