Стало відомо, коли реєстр е-декларацій запрацює без збоїв

Стало відомо, коли реєстр е-декларацій запрацює без збоїв

Фото: УНІАН

Основні заходи з відновлення роботи завершаться сьогодні о 16 годині.

Реєстр е-декларацій має нормально запрацювати вже сьогодні, 29 березня.

Про це повідомив технічний директор ДП "Українські спеціальні системи" Олександр Артемов, передає Громадське.

"Ми розраховуємо, що сьогодні після 16:00 коли ми завершимо основні заходи — система буде працювати в режимі максимально ефективному", - сказав він.

У той же час, на запитання членів НАЗК про те, чому система не витримує одночасно 35-40 сесій при тому, що вона розрахована на 50-70, він відповів, що система неефективно відпрацьовує сесії.

"Система неефективно відпрацьовує їх. Вони не закінчуються корисним завершенням сесії у вигляді подачі декларації чи заповненні чернетки", - додав Артемов.

Нагадаємо, напередодні дедлайну 1 квітня, коли мають бути зареєстровані всі електронні декларації посадовців, система декларування знову дала збій

На сьогоднішньому засіданні Кабміну, 29 березня, голова НАЗК Наталя Корчак пояснила, що робити, якщо система е-декларування не працює. За її словами, будь-яке входження в систему, будь-який рух в системі фіксується. "Це вважається поважною причиною і через яку неможливе притягнення до відповідальності. Всі ці речі фіксуються. Однак, я знову ж таки зазначу, що у нас є системний адміністратор і всі питання до нього задавати так само як задаємо ми. І ми відповідь не отримуємо", – зазначила Корчак. 

Напередодні Корчак заявила, що єдиний державний реєстр електронних декларацій не працює через велику кількість відвідувань.

Через системні збої на сайті держслужбовці не можуть подати е-декларації

Через системні збої на сайті держслужбовці не можуть подати е-декларації

Повʼязані теми:

Наступна публікація