Продаж Тігіпку "Кузні на Рибальскому": ЗМІ розкрили вартість угоди

Продаж Тігіпку "Кузні на Рибальскому": ЗМІ розкрили вартість угоди

Фото: УНІАН

Орієнтовна вартість угоди - 300 млн доларів.

Найвища ціна однієї акції, за якою підконтрольна Сергію Тігіпку компанія Еwins Limited купувала акції "Заводу "Кузня на Рибальському", становить 93 долари.

Про це повідомила компанія в системі розкриття Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з посиланням на письмове повідомлення від Еwins Liмiтеd, пише у вівторок, 20 листопада, "Інтерфакс-Україна".

Оцінка ґрунтується на цінах акції, що передують даті придбання контрольного пакета акцій товариства на 12 місяців, зокрема й дату його придбання.

Згідно з повідомленням, кіпрська компанія 15 листопада цього року шляхом укладення прямих договорів набула у ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетс Капітал" понад 2,5 млн акцій, або 73,9% статутного капіталу, і у "ВІК" 690,46 тис. акцій, або 20,13% статутного капіталу.

"Відповідно після придбання акцій у ..." Прайм Ессетс Капітал "і ..." ВІК "Еwins Liмiтеd стала власником 3,226 млн простих іменних акцій товариства, що становить 94,03% від статутного капіталу товариства", - зазначено в повідомленні.

Множення найвищої ціни покупки однієї акції на загальну кількість придбаних акцій виводить на максимальну оцінку покупки зазначеного пакета акцій в 300 млн доларів.

Нагадаємо, 25 вересня стало відомо, що фонд "Прайм Ессетс Капітал", який управляє активами президента Петра Порошенка, збирається продати суднобудівний завод "Кузня на Рибальському". За словами речника глави української держави Святослава Цеголка, фонд досяг принципової угоди про продаж підприємства вітчизняному покупцеві.  Згодом стало відомо, що завод планує придбати Сергій Тігіпко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація