Стефанчук живе у квартирі тещі і отримує з бюджету компенсацію за житло – "Чесно"

Стефанчук живе у квартирі тещі і отримує з бюджету компенсацію за житло – "Чесно"

Фото: УНІАН

Народний депутат каже, що сплачує орендну плату.

Перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук живе у квартирі тещі у Києві і при цьому отримує з бюджету компенсацію за житло.

Про це повідомляє рух "Чесно".

У декларації Стефанчука за 2018 рік зазначено, що депутат та його родина проживали у квартирі площею 101,8 кв м, що належить Тетяні Ситарук. Дружина депутата до одруження мала прізвище Ситарук. Журналісти також дізналися, що Тетяна Ситарук є матір'ю дружини першого віцеспікера Ради.

Стефанчук підтвердив, що досі мешкає в цій квартирі, але сплачує орендну плату за житло.

"У цьому році я сплачую орендну плату за це житло. За неї орендодавець сплачуватиме податки в порядку, що передбачений законодавством…", – сказав нардеп.

На запитання, чи платить Стефанчук за оренду квартири тещі, він відповів, що платить "орендодавцю за договором – власнику квартири".

"Право обрати квартиру для проживання, як і місце проживання, – це моє право як орендаря", – додав він.

"Чесно" нагадало, що згідно із законодавством, народні депутати отримують компенсацію на винайм помешкання або оплату готельного номера за умови, якщо вони не забезпечені житлом у столиці та мають реєстрацію місця проживання на відстані понад 30 кілометрів від меж міста Київ.

Компенсація за житло для народних депутатів становить 22800 грн на місяць. Загалом від початку роботи Верховної Ради 9-го скликання 120 депутатів отримали компенсацію за житло в розмірі близько 3,29 млн грн.

Верховна Рада IX скликання відпрацювала перші 50 днів: що встигли зробити парламентарі

Верховна Рада IX скликання відпрацювала перші 50 днів: що встигли зробити парламентарі

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація