Столичний "десант", мітинг та екстрене засідання. Як Смілу та інші міста рятують від замерзання

Столичний "десант", мітинг та екстрене засідання. Як Смілу та інші міста рятують від замерзання

Столичний "десант", мітинг та екстрене засідання. Як Смілу та інші міста рятують від замерзання

Фото: Сміла.ua

У місті немає опалення в багатоповерхівках та в установах.

У майже 70-тисячному місті Сміла на Черкащині досі немає опалення в багатоповерхівках та в установах – через борги теплопостачального підприємства перед "Нафтогазом". Туди сьогодні виїхала делегація високопосадовців із Києва та Черкас, у столиці проводять екстрене засідання.

Ще зранку до Сміли виїхали заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк, перший заступник голови правління "Нафтогазу" Сергій Перелома, голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко та голова правління ПАТ "Черкасигаз" Сергій Буян. На позачерговій сесії Смілянської міської ради мали розглянути питання про те, щоб надавати газопостачальним підприємствах гарантії щодо повернення боргів. Їх накопичило ТОВ "Смілаенергоінвест". Тепер же хочуть, аби 8 млн грн віддали з міського бюджету.

У Києві о 16:00 розпочинається оперативне засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запобіганню виникненню надзвичайної ситуації у Смілі. На ньому будуть присутні віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, голова ДСНС Микола Чечоткін, представники правоохоронних органів, НАК "Нафтогаз", центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій, голови регіональних комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У самій Смілі люди періодично пікетують адмінбудівлі, перекривали дорогу. Міський голова був налаштований, аби місто не брало на себе приватні борги. Мовляв, мешканці розраховуються вчасно. Про це пише Сміла.ua.

Тим часом на засіданні Кабміну вчора ухвалили рішення, які забезпечать безперебійне постачання газу теплопостачальникам під час опалювального сезону.

"Встановили пряму заборону на відключення та обмеження енергопостачання теплопостачальних підприємств від газу в опалювальний період. Впроваджуємо гарантії безперервної діяльності теплопостачальних підприємств. Це дозволить забезпечити українців взимку теплом", – наисав у Facebook Геннадій Зубко.

Також, зазначає віце-прем'єр, підтримали теплопостачальні підприємства в умовах підвищення тарифу на газ. Врегулювали питання розрахунків підприємств ТКЕ і ТЕЦ з НАК "Нафтогаз" за природний газ. Для підприємств ТКЕ, у період від 1 грудня 2018 року до 1 квітня 2019 року - рівень розрахунків з НАК за постачання газу складе 78%, а для ТЕЦ - 60% (на сьогодні він становив 90%).

❗Українці мають бути захищені від безвідповідальності місцевих чиновників, які не спроможні забезпечити теплопостачання...

Опубліковано Геннадієм Зубком Середа, 14 листопад 2018 р.

12 міст не можуть розпочати опалювальний сезон через борги перед Нафтогазом

12 міст не можуть розпочати опалювальний сезон через борги перед Нафтогазом

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація