Столиця заборгувала "Київенерго" 1 млрд грн: компанія погрожує відключити "Київводоканал"

Столиця заборгувала "Київенерго" 1 млрд грн: компанія погрожує відключити "Київводоканал"

Фото: Reuters

Найбільшим боржником виявилося КП «Київський метрополітен».

Борг столичних споживачів за використану електричну енергію перед ПАТ «Київенерго» на 1 жовтня 2017 р. становить 1,012 млрд грн.

Про це заявили у компанії.

"Основними боржниками лишаються підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності та населення. Так, підприємства житлокомунгоспу, в т. ч. підприємства життєзабезпечення міста, заборгували за електроенергію 491,4 млн грн. Борг найбільшого боржника КП «Київський метрополітен» становить 201,5 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Борг населення за спожиту електричну енергію становить 332,15 млн грн. Найбільшими боржниками є споживачі Дарницького, Святошинського та Солом’янського районів – 48,9 млн грн, 37,4 млн грн та 37,4 млн грн відповідно.
 
Заборгованість державного бюджету з компенсації пільг та субсидій за електропостачання становить 141,49 млн грн, з них борг «Київводоканалу» – 53,71 млн грн. 
 
"НКРЕКП автоматично списує кошти для оплати спожитої електроенергії за рахунок пільг та субсидій на користь «Енергоринку» по константі (у вересні – 46 млн грн). Хоча Київенерго не отримує розрахунок в повному обсязі, кошти з рахунків компанії автоматично списуються. У разі подальших неплатежів, Київенерго буде змушене відключити «Київводоканал» за борги, що є критичним для столиці та може нести екологічну загрозу", - попередили у компанії.

Раніше повідомлялося, що Національна комісія з регулювання тарифів знизила тариф компанії "Київенерго" на централізоване гаряче водопостачання для населення на 4,5% та на 2% на опалення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація