Суд анулював мільярдні договори купівлі-продажу "Укрнафти" за позовом НАБУ

Суд анулював мільярдні договори купівлі-продажу "Укрнафти" за позовом НАБУ

Фото: Reuters

Кримінальну справу відкрито від серпня 2016 року.

Київським апеляційним господарським судом Києва було анульовано 60 договорів купівлі-продажу нафтопродуктів між компаніями "Укрнафта" і "Котлас" на три мільярди гривень.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Так, 2015 року особи без відповідних повноважень від імені "Укрнафти", 50+1% акцій якої належить державному "Нафтогазу", уклали договори з ТОВ "Котлас" на постачання цією компанією нафтопродуктів.

"За цими договорами ТОВ "Котлас" зобов’язувалося поставити ПАТ "Укрнафта" нафтопродукти, а ПАТ "Укрнафта" - здійснити оплату. Проте, як в подальшому з’ясували детективи Національного бюро, постачання в обумовлених обсягах ТОВ "Котлас" не здійснив, натомість кошти від ПАТ "Укрнафта" отримав", - йдеться у повідомленні.

Від серпня 2016 року НАБУ проводить кримінальне розслідування, яке досліджує факти зловживання службовим становищем із метою заволодіння сирою нафтою на суму понад 7,7 мільярда гривень.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо екс-заступника керівника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса

Повʼязані теми:

Наступна публікація