Суд переніс ухвалення вироку щодо тютюнових компаній у справі про зловживання монопольним становищем

Суд переніс ухвалення вироку щодо тютюнових компаній у справі про зловживання монопольним становищем

Фото: pixabay.com

Судове засідання запланували на 17 липня.

У вівторок, 7 липня, вчергове не відбулося ухвалення рішення про штрафні санкції тютюновим компаніям. Господарський суд Києва переніс засідання на 17 липня.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на слова помічника судді. Сьогоднішнє засідання було закритим.

Штрафи на тютюнові компанії за зловживання монопольним становищем наклав Антимонопольний комітет України торік восени. Тепер компанії в суді доводять їхню незаконність. Штрафи були накладені, бо основний обсяг продажу сигарет відбувався через єдиного на ринку дистриб'ютора ТОВ "Тедіс". За даними ЗМІ, ця компанія підконтрольна одеському бізнесменові Борису Кауфману.

Зокрема, на 17 липня перенесене засідання судового процесу, в якому "А/Т тютюнова компанія В. А. Т. Прилуки" оскаржує накладений АМКУ штраф у розмірі 448,3 млн грн. Також тоді мають ухвалити рішення щодо накладення штрафу в розмірі 1,181 млрд грн на компанію "Філіп Морріс Україна".

Попереднє засіданні мало відбутися 26 червня, але тоді суд також не зміг винести остаточний вирок і переніс розгляд справи.

Нагадаємо, 10 жовтня 2019 року Антимонопольний комітет України наклав штраф за антиконкурентні узгоджені дії на чотирьох найбільших виробників сигарет у розмірі 3,1 млрд грн, а також на дистриб'ютора "Тедіс Україна" у розмірі 3,4 млрд. Компанія "Тедіс Україна" (колишня назва "Мегаполіс-Україна") була створена російським дистриб'ютором "Мегаполіс" у 2010 році. Фактично за півтора року "Мегаполіс-Україна" поглинула всіх інших дистриб'юторів тютюнових виробів в Україні.

Цигарки геть з вітрин: чи вплине “антитютюновий закон” на кількість курців в Україні

Цигарки геть з вітрин: чи вплине “антитютюновий закон” на кількість курців в Україні

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація