Суд розірвав договір особистої поруки Коломойського та Нацбанку за кредитами рефінансування "ПриватБанку" - НБУ

Суд розірвав договір особистої поруки Коломойського та Нацбанку за кредитами рефінансування "ПриватБанку" - НБУ

Фото: ТСН.ua

Нацбанк планує оскаржувати це рішення.

Печерський районний суд міста Києва розірвав договір особистої поруки між бізнесменом Ігорем Коломойським та Національним банком України про погашення кредитів рефінансування "ПриватБанку" у 2008-2014 роках.

Про це повідомляє Нацбанк України на своїй сторінці у Facebook.

"У 2015 році І. Коломойський, який на той момент був співвласником банку, уклав з Національним банком договори особистої поруки про погашення п’яти кредитів рефінансування ПриватБанку, отриманих за період 2008-2014 рр. Фактично, він взяв на себе особисті зобов’язання за погашення заборгованості банку перед НБУ, яка на сьогодні становить 9,2 млрд грн.", - йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначають, що це вже третє судове рішення у справі "ПриватБанку" не на користь держави за останні кілька днів.

"Чергове рішення суду створює правову невизначеність, а отже, і потенційні ризики для фінансової стабільності в Україні у майбутньому. Це рішення суду також ускладнює захист інтересів держави у судових процесах в інших юрисдикціях щодо відшкодування збитків, завданих банку та державі колишніми власниками "ПриватБанку", - заявив начальник управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

#pressrelease #ПриватБанк Національний банк оскаржить рішення суду про розірвання договору особистої поруки І....

Опубліковано Національний банк України Субота, 20 квітня 2019 р.

Раніше повідомлялося, що 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення про незаконність націоналізації "ПриватБанку" через порушення процедури, яка визначена на законодавчому рівні. На інформацію одразу відреагували в НБУ та самому "ПриватБанку". Перші заявили, що рішення адмінсуду не вплине на економаічну стабільність державі, у "ПриватБанку" теж переконували, що робота фінустанови ніяк не порушилася і продовжує бути стабільною.

Своєю чергою президент України Петро Порошенко з цього приводу скликав засідання РНБО, де доручив Службі безпеки та Генеральній прокуратурі після завершення всіх необхідних судових процедур оцінити, чи є підстави для порушення кримінальної справи щодо суддів.

Зазначимо, рішення про націоналізацію банку державою було ухвалено 18 грудня 2016 року. Причина - нестача в капіталі "ПриватБанку", яку виявили за результатами стрес-тестування. Після цього бізнесмен Ігор Коломойський подав позов до суду та пояснив це тим, що питання націоналізації фінансової установи для нього є прициповим

"Я хочу для себе справедливості. Нехай мені скажуть, правильно у мене забрали моє майно або неправильно. Поки буде Порошенко, жодного справедливого суду в країні не буде. І не тільки з мого питання", - пояснив він подання позову.

СБУ та Генпрокуратура можуть відкрити кримінальне провадження щодо рішення стосовно "Приватбанку"

СБУ та Генпрокуратура можуть відкрити кримінальне провадження щодо рішення стосовно "Приватбанку"

Повʼязані теми:

Наступна публікація