Суд скасував рішення про примусове стягнення з ОПЗ майже 7 мільярдів на користь компанії Фірташа

Суд скасував рішення про примусове стягнення з ОПЗ майже 7 мільярдів на користь компанії Фірташа

Фото: Reuters

Справу відправили на новий розгляд.

Із Одеського припортовового заводу поки що примусово не стягуватимуть на користь компанії Дмитра Фірташа Ostchem Holding Limited 5,2 млрд грн непогашеного основного боргу та 1,57 млрд нарахованої пені.

Такий борг визнав Арбітражний інститут Торгової палати м. Стокгольма. Суд міста Южний Одеської області ухвалив рішення про примусове стягнення цього боргу. Тепер же рішення про примусове стягнення скасували. Про це у Facebook повідомив виконувач обов'язків голови Фонду держмайна України Віталій Трубаров.

"Не погоджуючись із рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій, Фонд подав до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних i кримінальних справ касаційну скаргу та клопотання про зупинення виконання ухвали Южного міського суду Одеської області. Постановою Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, ухвали суду першої та апеляційної інстанцій скасовано, а справу направлено на новий розгляд", - уточнив Трубаров.

За результатами розгляду касаційної скарги Фонду державного майна, Веховний Cуд скасував рішення суду міста Южний, за...

Опубліковано Віталієм Трубаровим Неділя, 8 липня 2018 р.

Наприкінці липня має відбутися конкурс на обрання радника для приватизації Одеського припортового заводу, який запропонує шляхи вирішення токсичності боргових зобов’язань підприємства".

Повʼязані теми:

Наступна публікація