Суд зобов'язав "Нафтогаз" розкрити інформацію про премії після перемоги у Стокгольмі

Суд зобов'язав "Нафтогаз" розкрити інформацію про премії після перемоги у Стокгольмі

Фото: ТСН.ua

Ця інформація визнана такою, що представляє публічний інтерес.

"Нафтогаз України" має розкрити інформацію про премії, які керівництво та співробітники компанії отримали після перемоги над російським "Газпромом" у Стокгольмському арбітражному суді.

Відповідне рішення ухвалив Окружний адміністративний суд Києва, повідомляє громадська організація "Український інститут з прав людини", яка позивалася до "Нафтогазу".

Суд зобов'язав надати інформацію про прізвища, імена і по батькові та посади всіх співробітників і членів правління компанії, які отримали "стокгольмські премії", а також копії відповідних документів.

"Вже не перший раз суд вказує "Нафтогазу" про те, що відомості про зарплату, премії, матеріальну допомогу, будь-які інші виплати керівництву підприємства є інформацією, що становить суспільний інтерес та в розумінні Закону "Про доступ до публічної інформації" є публічною інформацією", - заявили у громадській організації.

Правозахисники зазначили, що чекають набуття судових рішень законної сили та їхнього виконання.

Як й обіцяли, ми продовжуємо працювати над вдосконаленням практики дотримання Закону України «Про доступ до публічної...

Опубліковано Український інститут з прав людини Понеділок, 28 січня 2019 р.

Нагадаємо, напередодні голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв заявив, що відмовляється від зарплатні та премій. За його словами, усі доходи, які він отримуватиме у "Нафтогазі" з лютого до кінця року, він спрямовуватиме на благодійність. Коболєв пояснив своє рішенням тим, що тема його зарплатні та премій стала політичною, і багато політиків почали використовувати її для дискредитації реформ та підвищення власного рейтингу. 

Вісім керівників "Нафтогазу" отримали премії за виграш справи проти "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі. Відомо, що розмір премії дорівнював річному гонорарові. Тобто голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв до 19 мільйонів гривень зарплати отримав 19 мільйонів гривень премії.

Наглядова рада "Нафтогазу" преміювала своїх працівників на півмільярда гривень

Наглядова рада "Нафтогазу" преміювала своїх працівників на півмільярда гривень

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація