Суд зобов'язав "ПриватБанк" повернути більше 1 млрд грн сім'ї Суркісів

Суд зобов'язав "ПриватБанк" повернути більше 1 млрд грн сім'ї Суркісів

Фото: УНІАН

Суркіси просили скасувати рішення НБУ про визнання їх інсайдерами "Приватбанку".

Сім'я Суркісів відсудила у "ПриватБанку" 1,048 млрд гривень, 266,2 тис. доларів і 8 тисяч євро.

Відповідне рішення 17 травня виніс Окружний адміністративний суд Києва, передають Українські Новини.

Позов подавали Ігор, Григорій, Рахміль (батько Ігоря і Григорія), Марина (дочка Ігоря), Світлана (дочка Григорія) Суркіс і Поліна Ковалик (дружина Григорія). Вони просили скасувати рішення Національного банку України, яким були визнані інсайдерами "Приватбанку".

З матеріалів суду випливає, що Ігор Суркіс мав у "ПриватБанку" рахунок на 151 млн гривень, Поліна Ковалик - 514,1 млн гривень, Григорій Суркіс - 163,1 млн гривень, Марина Суркіс - 174,5 млн гривень, Рахміль Суркіс - 44,8 млн гривень.

Також вони зажадали повернути їм 266,2 тис. доларів і 8 тис. євро ненарахованих відсотків за депозитами.

17 травня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення НБУ, яке оспорювалося, а також накази тимчасового адміністратора "ПриватБанку", які стосувалися рахунків фізосіб. Суд постановив стягнути на користь сім'ї Суркісів зазначені суми.

Нагадаємо, про націоналізацію "ПриватБанку" стало відомо пізно ввечері 18 грудня. 21 грудня фінустанова офіційно перейшла у державну власність. Міністерство фінансів купило "ПриватБанк" у Фонду гарантування вкладів фізосіб за символічну одну гривню.

Перехідний період тривав 72 години. 19 грудня голова НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що "ПриватБанк" віднесений до категорії неплатоспроможних. За її словами, дефіцит капіталу банку склав 116 млрд грн, а 97% корпоративного кредитного портфеля було роздано компаніям, пов'язаним з акціонерами. Цю "дірку" держава планує закрити випуском облігацій держпозики. 

Колишні топ-менеджери банку спростували претензії НБУ в наявності дірки в 148 мільярдів гривень. "Банк нормально працював, і міг нормально працювати і далі. Міфічні діри – це все результат зміни облікової політики Нацбанку, який припинив приймати на облік ті застави, які у нас були і які до цього бралися на облік", - розповів колишній голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет.

Тим часом вперше націоналізацію "ПриватБанку" прокоментував колишній співвласник Ігор Коломойський.

Колишні власники "Приватбанку" можуть повернути собі фінустанову

Колишні власники "Приватбанку" можуть повернути собі фінустанову

Повʼязані теми:

Наступна публікація