Суднобудівний завод Порошенка вирішив декомунізуватися

Суднобудівний завод Порошенка вирішив декомунізуватися

Фото: wikimapia.org

Рішення про зміну назви має бути ухвалено на зборах акціонерів у березні.

Київський суднобудівний завод "Ленінська кузня", який належить президентові Петру Порошенку, вирішив змінити свою назву.

Про це повідомляє ZN.ua із посиланням на підприємство.

Зміна назви має відбутися у рамках законів про декомунізацію, які були ухвалені у травні 2015 року. Метою цього процесу є очищення публічного простору від тоталітарної символіки, відхід від радянського минулого і його переосмислення. У зв'язку з цим багато юридичних осіб, друковані ЗМІ, торгові знаки та марки, топоніми в певні терміни повинні були змінити свою назву.

Окрім назви, "Ленінська кузня" має намір змінити і форму власності: з публічного акціонерного товариства (ПАТ) на приватне акціонерне товариство (ПРАТ).

Рішення про зміни буде ухвалено на зборах акціонерів 30 березня. Також на зборах планується затвердити річний звіт заводу за 2016 рік, порядок розподілу прибутку за 2016 рік, прийняти рішення про обрання генерального директора, членів наглядової ради, ревізійної комісії, розглянути інші питання.

Нагадаємо, за 2016 рік в рамках декомунізації українці обрали нові назви для 51493 вулиць та 987 міст і сіл в Україні. Крім того, було демонтовано 1320 "ленінів" та ще 1069 комуністичних пам'ятників. Верховна Рада України перейменувала 25 районів та 987 населених пунктів (з них 32 міста), спираючись переважно на пропозиції місцевих громад щодо нових назв міст та сіл. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація