Світовий банк надасть Україні 500 млн доларів для закупівлі газу на зиму найближчим часом

Світовий банк надасть Україні 500 млн доларів для закупівлі газу на зиму найближчим часом

Фото: Нафтогаз України

Банк готує низку проектів для України.

Світовий банк надасть Україні 500 млн доларів кредитних гарантій на закупівлю природного газу для проходження опалювального сезону в найближчому майбутньому.

Про це повідомила журналістам директор Світового банку у справах України, Білорусі та молдови Сату Кахконен, передає "УНІАН".

"Так, у нас є проекти, які зараз готуються для України. Один них з - проект на 500 млн - гарантія на закупівлю газу для уряду України ", - сказала вона.

Щодо термінів надання цієї гарантії, враховуючи, що Україна завершила другий перегляд програми з Міжнародним валютним фондом, з яким було пов'язано отримання гарантії, представник СБ зазначила, що це можливо "в найближчому майбутньому".

Нагадаємо, Україна отримала кошти третього траншу МВФ у розмірі еквіваленту 1 млрд доларів. Раніше МВФ схвалив виділення Україні чергового траншу - питання узгодили 14 вересня ввечері. Зазначимо, що висунуті фондом умови Україна виконала не в повному обсязі, але міжнародний позичальник побачив суттєві реформаційні зрушення. Кошти поповнять міжнародні резерви НБУ, гривня вже відреагувала на виділення траншу - національна валюта зміцніла.

Повʼязані теми:

Наступна публікація