Світовий банк розказав, коли економіка України почне "вичухуватися" від постійного падіння

Світовий банк розказав, коли економіка України почне "вичухуватися" від постійного падіння

У Світовому банку напрогнозували, що економіка України почне зростати в другому півріччі 2015 року / Фото: instagram Ломаченка

До кінця 2014 року інфляція може скласти до 19%, а ВВП втратить 8%.

Світовий банк оприлюднив кілька економічних прогнозів для України: до кінця року ВВП впаде на 8%, інфляція сягне 19%, проте вже з літа наступного року економіка почне нарешті зростати.

Такі песимістично-оптимістичні прогнози в Світовому банку пояснили тим, що на Донбасі вже майже шість місяців тривають бойові дії, які завдали суттєвого удару по економіці України. Про це пише УНІАН.

"Перелом у трендах має бути в другій половині наступного року. Ми чекаємо, що якщо уряд продовжить структурні реформи, покликані відновити інвестиційний клімат, то рушійною силою зростання економіки стануть саме інвестиції, і в 2016 році зростання економіки відновиться на рівні 3,5%. У 2017 році ми чекаємо зростання ВВП на 4%", - сказала економіст представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Анастасія Головач на презентації нового економічного огляду і макроекономічного прогнозу для України.

Водночас у 2015-му оговтається і ВВП, падіння якого наступного року складе 1% проти 8% у 2014-му, уточнив директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан.

Інфляція ж із цьогорічних 19% у наступному році зменшиться до 10%.

Нагадаємо, Нацбанк прогнозує зростання ВВП України в наступному році на 1%.

За півроку окупації Криму ціни на продукти та ліки на півострові злетіли в кілька разів

За півроку окупації Криму ціни на продукти та ліки на півострові злетіли в кілька разів

Повʼязані теми:

Наступна публікація