Світовий банк виділив для малозабезпечених українців 150 млн доларів допомоги

Світовий банк виділив для малозабезпечених українців 150 млн доларів допомоги

Фото: Associated Press

Додаткове фінансування буде також направлено на надання грантів на відкриття малого бізнесу

Рада директорів Світового банку затвердив в ніч проти п'ятниці додаткове фінансування Україні в розмірі 150 мільйонів доларів в рамках проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України" з метою розширення і вдосконалення соціальної допомоги сім'ям з низьким рівнем доходу, потреба в якій зросла через пандемію коронавірусу.

Така інформація наводиться в релізі коментаря в.о. директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекса Кремера.

"Тисячі українських сімей вже мають труднощі з оплатою комунальних послуг через втрату доходів. Пенсіонери не можуть дозволити собі купувати навіть найнеобхідніші ліки та продукти харчування через зростання цін. Важливо допомогти цим людям шляхом прискорення соціальних виплат і підвищення їхньої адресності", - йдеться в документі.

За словами Кремера, додаткове фінансування буде також направлено на надання грантів на відкриття малого бізнесу, використовуючи досвід відомого в Україні проєкту "Рука допомоги".

Банк вказує, що в рамках додаткового фінансування $ 50 млн будуть спрямовані на заходи з боротьби з поширенням пандемії. Ці кошти допоможуть збільшити розмір і прискорити виплату допомоги в рамках програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та програми житлових субсидій. Одноразові виплати будуть також надаватися людям похилого віку та одержувачам соціальної допомоги в зв'язку з інвалідністю.

В Одесі представники дрібного та середнього бізнесу влаштували автопротест

В Одесі представники дрібного та середнього бізнесу влаштували автопротест

"Рука допомоги" - це спільна ініціатива, розроблена СБ і Мінсоцполітики України. Протягом 2017-2018 років в рамках проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України" мікрофінансування було надано внутрішньо переміщеним особам з Донбасу, а також представникам найбідніших верств населення. Завдяки проєкту 230 учасників почали свій бізнес в Харківській, Полтавській та Львівській областях, а також в деяких територіальних громадах Чернігівської, Житомирської та Донецької областей.

Як повідомлялося, раніше на цьому тижні рада директорів СБ затвердила додаткове фінансування Україні в розмірі $ 135 млн для Проєкту "Покращення охорони здоров'я на службі у людей", з яких $ 35 млн направляються на діяльність з протидії поширенню епідемії COVID-19.

Повʼязані теми:

Наступна публікація