Telegram планує залучити близько $ 1,2 мільярда на ICO

Telegram планує залучити близько $ 1,2 мільярда на ICO

Фото: droider.ru

Гроші потрібні для розвитку власної блокчейн-платформи і криптовалюти Gram.

Месенджер Telegram намір залучити на попередньому ICO (initial coin offering - первинне розміщення криптовалюти) $ 500 млн, повідомляє Mashable посилаючись на злитий у мережу документ з подробицями планів компанії. Загалом у компанії планують отримати 500-600 мільйонів доларів, а також на публічному продажу ще 600-700 мільйонів, що разом і становить близько 1,2 млрд дол.

За попередніми даними, мета Telegram - фінансувати створення власної блокчейн-платформи і криптовалюти. Остання дозволить месенджеру не залежати від урядів або банків. Повідомляється, що це розміщення буде користуватися попитом: на відміну від безлічі стартапів, які проводять ICO. Нова криптовалюта може отримати назву Gram.

Зазначимо, що ICO - це особливий вид збору коштів компанією з використанням криптовалюти. В обмін на біткойни або ефіріуми вкладники отримують від компанії токени – криптовалюту, яку можна обміняти на продукт компанії, що проводить ICO.

Спершу, на стадії pre-ICO, Telegram запропонує свої токени обмеженому колу інвесторів, а потім і більш широкому колу приватних інвесторів. За даними видання, на попередній стадії мінімальне вкладення може скласти $ 20 млн (якщо вони не входять в найближче оточення засновника Telegram Павла Дурова). Причому месенджер може вимагати інвестицій не в криптовалюті, а в реальній валюті, наприклад доларах США.

Як повідомляється, щонайменше 52% токенів компанія планує зберегти в себе, щоб уникнути спекуляцій та забезпечити гнучкість процесу, ще 4% зарезервовані для команди розробників, інші ж 44% призначені для продажу, що може початись вже в березні.

Блокчейн-мережу TON і засновану на ній криптовалюту можна буде використовуватися для мікроплатежів і оплати за різних товари та послуг. 

Нагадаємо, що біткоїн нещодавно відсвяткував день народження. 3 січня криптовалюті виповнилось 9 років. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація