Торговельні війни: українська металопродукція потрапила під дію нових тарифних квот ЄС на імпорт

Торговельні війни: українська металопродукція потрапила під дію нових тарифних квот ЄС на імпорт

Фото: Reuters

У Мінекономрозвитку наполягають, що на українську продукцію вони не мають розповсюджуватись.

Єврокомісія ухвалила введення попередніх захисних заходів у рамках розслідування щодо металопродукції і від 19 липня на 200 днів вводить тарифні квоти на імпорт 23 видів такої продукції.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Тарифні квоти застосовуватимуться на основі принципу "first come, first served" (перший прийшов - перший отримав), а після того, як буде вичерпана квота, до наступних поставок застосовуватимуть мито в розмірі 25%", - йдеться в повідомленні.

Також Мінекономрозвитку відзначило, що 11 видів української металопродукції потрапили під дію захисних заходів. Водночас ще 17 поки не обмежені ними, адже щодо них ще буде проводитися розслідування.

Мінекономрозвитку разом з українськими виробниками відстоюють позицію, що Україна є країною, яка розвивається, і відповідно до положень угод СОТ імпорт української продукції з часткою менше 3% від загального імпорту товару у ЄС повинен бути виключений з-під дії заходів.

Раніше США ввели 25-відсоткове мито на імпорт сталі та 10-відсоткові ввізні мита для імпортного алюмінію з ЄС, Мексики і Канади. "Це поганий день для світової торгівлі", - прокоментувала це представниця європейської торговельної комісії Сесілія Мальмстрем.

У відповідь країни Євросоюзу підтримали введення мита у розмірі 25% на американські товари. Під мито потраплять такі відомі бренди, як Harley Davidson і Levi's, а також американський бурбон. Окрім цього, до списку товарів входять кукурудза, рис, арахісове масло, апельсиновий сік, тютюн тощо. На мита США також відповіла Канада.

Дональд Трамп розкритикував "Харлей-Девідсон"

Дональд Трамп розкритикував "Харлей-Девідсон"

Окрім цього, Трамп схвалив мита щодо китайських товарів на суму близько 50 мільярдів доларів. За лічені години після цього уряд Китаю оголосив про запровадження тарифів у відповідь.

Повʼязані теми:

Наступна публікація