Три газопостачальні компанії намагаються позбавити людей можливості купувати газ дешевше 

Три газопостачальні компанії намагаються позбавити людей можливості купувати газ дешевше 

Фото: УНІАН

"Київоблгаззбут", "Закарпатгаззбут" та "Одесагаз-Постачання" хочуть скасувати постанову НКРЕКП №1080, яка спростила правила зміни постачальника газу.

Зокрема, ця постанова надала можливість споживачам газу змінювати постачальника онлайн, без довідки про наявність боргу та звільнила споживача від необхідності самостійно розривати договір з попереднім постачальником газу.

Відповідний позов компанії подали до Окружного адміністративного суду міста Києва. Його копія є у розпорядженні ТСН.ua.

Із зазначеного документу зрозуміло, що газзбути вважають, що постанова НКРЕКП порушує їхні права, свободи та інтереси, а також — є протиправною та прийнятою з порушеннями законодавства.  

"Одесагаз-Постачання” також хоче призупинити дію постанови на час розгляду позову. У випадку, якщо суд підтримає вимогу, процес зміни постачальника газу за спрощеною процедурою буде заблокований у всій країні. 

Нагадаємо, що від 1 серпня на газовому ринку кожен споживач газу (фізособи) може обрати, у якого постачальника купувати блакитне паливо. Від серпня держава більше не регулює ціни на газ, кожна газопостачальна компанія визначає їх самостійно за 5 днів до початку нового місяця постачання. За час дії ринку розрив у цінах між учасниками в середньому становить близько 40%.  

За даними аналітичного центру "Газправда", у грудні 2020 року розрив у цінах 50 постачальників газу для населення становить 2-3 грн за кубометр.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація