Три гривні на банківському рахунку і мільйони готівкою. Декларація кандидата у президенти Насірова

Три гривні на банківському рахунку і мільйони готівкою. Декларація кандидата у президенти Насірова

Фото: ТСН.ua

Більшість нерухомості належить дружині екс-голови ДФС.

У НАЗК оприлюднена декларація кандидата у президенти, колишнього глави Державної фіскальної служби Романа Насірова (самовисуванець) від 2017 року.

У декларації Насіров зазначив, що одружений на Катерині Глімбовській, має двох синів та доньку.

Насіров задекларував 6 гривень процентів від вкладів в "Укргазбанку". На рахунку в "Укргазбанку" у нього розміщено 3 гривні, в "Приватбанку" - 197 гривень. Втім, Насіров має брокерський рахунок у компанії Interactive Brokers, що зареєстрована у США, на якому розміщені кошти у розмірі 297 730 доларів. Екс-посадовець також задекларував 55 тис. доларів та 12,5 млн гривень готівкою.

Дружина екс-посадовця Катерина Глімбовська за рік отримала дохід у 9 147 062 гривень. Більша частина цих коштів (9 090 871 гривень) отримана у результаті "передачі прав та обов’язків за договором про участь у Фонді фінансування будівництва" від громадянина України Олега Татаренко. Вона також задекларувала 120 тис. доларів та 2,1 млн гривень готівкових коштів. 128,5 тис. гривень у Глімбовської розміщені на рахунку в "Укргазбанку", 26,2 тис. грн – в "Приватбанку". Крім того, дружиною задекларовано 50 млн гривень застави.

Крім того, Насіров задекларував численне нерухоме майно (зокрема - численні земельні ділянки, 5 квартир, 3 будинки та 2 паркомісця). Більша частина нерухомого майна використовується на правах оренди, або перебуває у власності дружини.

Наявні у декларації також транспортні засоби: у власності Насірова автомобіль Toyota Camry 2008 року випуску, в оренді - Lexus LS600 2013 року. У дружини - Range Rover 2013 року, Toyota Land Cruiser Prado 2014 і мотоцикл Harley Davidson 2014 року випуску.

Серед іншого рухомого майна - коштовні годинни годинники (Rolex, Breguet), ювелірні вироби, картини, антикваріат, колекція монет, зброя, колекція вин, тощо.

Дружина Насірова кандидата має корпоративні права у двох компаніях: у її власності обслуговуючий кооператив "Лісовий бір" та 35% - у "Фонді будівельних ресурсів України".

Насіров є керівником "Федерації дзюдо України".

Нагадаємо, 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Романа Насірова з посади голови ДФС і поновив його, призначивши виплатити компенсацію за час вимушеного прогулу у розмірі 183 342 гривні 84 копійки. На початку 2018 року Кабмін вирішив звільнити очільника Державної фіскальної служби Насірова.

Як пояснили в суді, рішення про звільнення Насірова ґрунтувалось виключно на наявності в нього подвійного громадянства, що не вдалось довести

Проте згодом, 9 січня, Кабінет міністрів оскаржив рішення про відновлення на посаді Насірова. Наступне судове засідання призначили на 23 січня.

Відновленням Насірова на посаді голови ДФС суспільство вчергове пошили в дурні

Відновленням Насірова на посаді голови ДФС суспільство вчергове пошили в дурні

З повним переліком декларацій зареєстрованих кандидатів у президенти можна ознайомитись за посиланням.

Фото: ТСН.ua

Як повідомлялося, від 31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія. Кандидати у президенти можуть подавати документи на розгляд до Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершиться 3 лютого. Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року.

Про кандидатів, які вже подали документи до ЦВК та планують взяти участь у президентських перегонах, читайте за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація