У березні частина українців не забрала субсидію готівкою

У березні частина українців не забрала субсидію готівкою

Фото: Національний банк України

Не забрали близько 13% субсидій готівкою.

Минулого місяця одержувачі монетизованих субсидій не забрали своїх березневих виплат, повідомив у Facebook заступник начальника департаменту енергоефективності "Нафтогазу" Олексій Хабатюк.

Українці не забрали 13% субсидій готівкою, які були перераховані через систему переказів "Ощадбанку" "Швидка копійка". "По завершенню березневих виплат субсидій близько 13% коштів, які були перераховані через цю систему, не були виплачені. А це пару сотень мільйонів гривень. За ними навіть не звернулися", - написав він.

За словами Хабатюка, це ще один спосіб верифікувати отримувачів субсидії.

Як повідомлялося раніше, українцям переказали через поштові відділення протягом березня цього року 1,88 млрд гривень субсидій. Крім того, у травні субсидії автоматично перерахують не всім. Повторно потрібно звернутися до управління соціального захисту населення з документами деяким категоріям українців, зокрема, орендарям житла, внутрішньо-переміщених осіб, сім'ям, у яких сталися зміни у родині протягом останнього року.

Нагадаємо, 1 березня в Україні розпочалася монетизація субсидій на комунальні послуги. 12 березня українці почали отримувати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг готівкою. Кошти виплачують через державний "Ощадбанк". Середня вартість субсидії, яка внаслідок монетизації виплачується готівкою, становить 1676 грн.

Система дала збій: субсидіантам зарахували гроші на рахунки і не попередили

Система дала збій: субсидіантам зарахували гроші на рахунки і не попередили

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація