У Білорусі продавці промтоварів масово не вийшли на роботу по всій країні

У Білорусі продавці промтоварів масово не вийшли на роботу по всій країні

У Білорусі продавці промтоварів масово не вийшли на роботу по всій країні

Більшість торгових точок із продажу промтоварів у Білорусі були зачинені / Фото: TUT.by

Не відкрилися до 90% торгових точок.

Від початку 2016 року у Білорусі продавці товарів легкої промисловості масово не виходять на роботу. Сьогодні, 3 січня, свої торгові точки не відкрили до 90% підприємців. Усі вони бояться накладення штрафів та конфіскації товарів через новий указ Лукашенка, що набрав чинності із 1 січня.

Відтепер білоруські підприємці повинні мати спеціальні сертифікати на товари з Митного союзу, які б підтверджували якість та країну походження товару. Про це пише "Укрінформ". Натомість підприємці нарікають, що більшість товарів завозять із Росії, де їм у видачі таких сертифікатів просто відмовляють. А тому й змушені не торгувати.

"Те, що люди не вийшли на роботу саме у ці дні, показує наскільки все серйозно. Ми вибачаємося перед покупцями за незручності, але влада поставила підприємців в умови, коли працювати за чинним законам неможливо", - заявив лідер незалежної підприємницької організації Білорусі Анатолій Шумченко.

Раніше підприємці заявляли про готовність проведення протестних мітингів у Білорусі в разі, якщо влада відмовиться вводити мораторій на цей президентський указ. Проте влада на підприємців не зважає і документ набрав чинності, пише TYT.by. Свій антикризовий форум підприємці запланували провести 11 січня.

Нагадаємо, Білорусь відмовилася виходити із зони вільної торгівлі з Україною.

Повʼязані теми:

Наступна публікація