У бюджеті не вистачало грошей на субсидії – Рада додала понад 4 мільярди гривень

У бюджеті не вистачало грошей на субсидії – Рада додала понад 4 мільярди гривень

Фото: УНІАН

Парламент ухвалив зміни до держбюджету-2016.

Сьогодні, 20 грудня, Верховна Рада розглядає бюджетні законопроекти. Ранок розпочали зі змін до держбюджету-2017, а надвечір розпочнуть розгляд у другому читанні законопроекту про держбюджет-2017. Крім того, нардепи вирішили не припиняти сьогоднішнє засідання, допоки не розглянуть усі заплановані на сьогодні питання. Тобто Україна може посеред ночі отримати головний кошторис держави на наступний рік.

Парламентарі, зокрема, додали місцевим бюджетам 4,36 млрд грн держсубвенції на 2016 рік на надання пільг і житлових субсидій, передає УНІАН.

"Аналіз фактичного споживання житлово-комунальних послуг свідчить про значне зростання обсягу витрат на надання пільг і житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг. Як наслідок, передбаченого в державному бюджеті обсягу зазначеної субвенції замало для відшкодування витрат надавачам послуг. Пропонується збільшити дохідну частину загального фонду державного бюджету на 4,360 млрд грн за рахунок очікуваного перевиконання в частині чистого прибутку або доходу господарських організацій, державних унітарних підприємств та їхніх об'єднань на 2,050 млрд грн і зі зборів на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій на 2,310 млрд грн", – ідеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, Кабмін загалом закладав у бюджет на 2016 рік обсяг субвенцій місцевим бюджетам на надання пільг і субсидій у розмірі 40,2 млрд грн.

Раніше у Мінсоцполітики підрахували середній розмір субсидії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація