У Чернігові скандальний мер "знайшов" 20 мільйонів на матеріальну допомогу пенсіонерам

У Чернігові скандальний мер "знайшов" 20 мільйонів на матеріальну допомогу пенсіонерам

У Чернігові натовп паралізував роботу Пенсійного фонду

У міській владі заперечують, що виплати пов'язані з місцевими виборами.

Ініціатива чернігівського мера Олександра Соколова паралізувала роботу місцевого управління Пенсійного фонду. Міський голова напередодні виборів пообіцяв малозабезпеченим людям одноразову матеріальну допомогу, для отримання котрої стареньким необхідна довідка про розмір пенсії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Від самого ранку пенсіонери вишукувалися в черги біля пенсійного офісу. Стояли годинами, дехто не витримував і падав.

Соколов іде на перевибори, однак раптове знайдення виконкомом 20 млн грн. на соціальну допомогу найбіднішим чернігівцям з цим не пов'язують. У муніципалітеті запевняють, що це не підкуп виборців, а виконання програми міської ради, схваленої ще в 2013 році.

"Олександр Соколов у нас іще діючий мер. Згідно із українським законодавством, заяву на матеріальну допомогу пишуть на його ім'я, от і все", - пояснив заступник мера Едуард Бистров.

У Чернігові люди стоять годинами, щоб отримати довідку з пенсійного фонду

У Чернігові люди стоять годинами, щоб отримати довідку з пенсійного фонду

Працівники пенсійного фонду від раптової навали відвідувачів схопилися за голови. Кажуть, робота відділення паралізована.

"Це знущання над нами і над людьми. У нас, окрім видачі довідок, іще є робота, яку потрібно виконувати", - каже спеціаліст управління Пенсійного фонду України у Чернігові Олена Кобець.

Щоби прибрати чергу з-під фонду, людям пообіцяли, що довідки оформлятимуть в інформаційному відділі міської ради без їхньої участі. Потрібно просто написати заяву. Після чого пенсіонери дружно потягнулися в інший край міста.

Тим часом з'ясувалося, що гроші на соціальну допомогу існують поки що тільки на папері. А остаточне рішення про виділення їх із бюджету ще мають схвалити депутати.

Сесія призначена на середу, 7 жовтня.

Нещодавно у вересні суд виправдав мера Чернігова, який розтратив бюджетні гроші на збанкрутіле будівництво. Соколов вклав туди майже п'ять мільйонів гривень.

Міська влада має право інвестувати кошти у новобудови, але виключно у випадках, коли житло готове на 75%. Соколов вклав гроші на етапі, коли будинок тільки починали зводити.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

Повʼязані теми:

Наступна публікація