Україною прокотилась хвиля перекриттів доріг через підвищені тарифи на комуналку

Україною прокотилась хвиля перекриттів доріг через підвищені тарифи на комуналку

Протести відбулися у Харківській, Полтавській, Дніпропетровській та Миколаївській областях.

У низці регіонів відбулись акції протесту з перекриттям доріг через подорожчання платіжок. Люди незадоволені новими цінами на електроенергію та газ, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Зокрема, перші 100 кіловат коштуватимуть не пільгові 90 копійок, як раніше, а 1,68 грн. Своєю чергою, газ додав у ціні через підвищення вартості його транспортування.

Так, у Миколаєві протестувальники перекрили Інгульський міст. Через це в обидва боки миттєво утворилися затори. Учасники акції вимагали повернути старі ціни на газ та електрику. Вона тривала недовго, поліцейські відтіснили мітингувальників із проїжджої частини.

На думку учасниці мітингу у Миколаєві Галини Медведєвої, субсидії не покривають видатків на комуналку, особливо, коли зросла  потреба в медикаментах.

Тарифні протести: в декількох регіонах України люди перекрили дороги через нові ціни на газ і світло

Тарифні протести: в декількох регіонах України люди перекрили дороги через нові ціни на газ і світло

Тарифні протести були й у Харківській області. Одразу в кількох районах сотні жителів вийшли на мітинги через подорожчання газу. У селищі Високий і місті Люботин протестувальники заблокували міжнародні траси. Заторів вдалось уникнути, адже перекривання  тривало з перервами. 

У Кривому Розі кількадесят людей прийшли з мітингом до міськради. Там вимагали повернення старих тарифів. У Полтаві учасники акції протесту заблокували рух трасою Київ — Харків, де безупину рухалися пішохідним переходом. Цю ж дорогу перекривали і в Пирятині. Там зараз один із найвищих тарифів на транспортування газу — 2 гривні 45 копійок.

Згідно з останнім рішенням державного регулятора енергетики, середня вартість транспортування палива становить 1,5 грн. Найнижча вона у Києві — 31 копійка, найдорожче ж на Вінниччині — 2 гривні 55 копійок за кубометр.

Раніше Ольга Бабій, членкиня Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розповіла, чому ростуть ціни на газ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація