У ДТЕК відзвітували про отримання першої партії антрациту з ПАР

У ДТЕК відзвітували про отримання першої партії антрациту з ПАР

Фото: Архів

Перша поставка імпортного антрациту буде направлена на Придніпровську і Криворізьку ТЕС.

Операційна компанія "ДТЕК Енерго" 25 травня прийняла в порту "Южний", що в Одеській області, судно з Південно-Африканської Республіки з 75 тис. тонн дефіцитного вугілля антрацитної групи на борту.

Про це повідомила прес-служба компанії, пише УНІАН.

"У порт "Южний" прибуло судно класу Panamax з 75 тис. тонн антрациту з ПАР для теплоелектростанцій "ДТЕК Енерго". Найближчим часом почнеться поставка вугілля на склади ТЕС компанії", - наголошується в повідомленні.

За інформацією прес-служби, перша поставка імпортного антрациту буде направлена на Придніпровську і Криворізьку ТЕС, що дасть змогу у будь-який момент відновити виробництво електроенергії на цих станціях.

"Ми очікуємо поставки рівним графіком по 75 тис. тонн вугілля на місяць. Це дасть змогу нашим станціям стабільно працювати в осінньо-зимовий період", - зазначив директор з комерційної діяльності ДТЕК Енерго" Віталій Бутенко.

Зазначається, що загальний обсяг контракту ДТЕК на поставку антрациту з ПАР становить 675 тис. тонн з можливістю збільшення до 1 млн тонн.

Нагадаємо, Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що за два роки Укранїна може повністю відмовитися від антрацитового вугілля. За словами міністра, у 2017 році Україна використає 7 млн тонн антрациту, тоді як минулого року використала 10,6 млн тонн. 

Міністерство енергетики та вугільної промисловості ініціює заборону імпорту російського вугілля, а натомість пропонує ввезення вугілля зі США.  За словами міністра, наразі Україна розраховує укласти контракт на поставку вугілля антрацитної групи з США.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що через дефіцит вугілля антрацитної групи Україна має його імпортувати з різних країн, за винятком Росії, бо вона є країною-агресором. Гройсман зауважив, що Україна вже 501 день не імпортує російський газ і веде роботи з переобладнання ТЕС, які працюють на дефіцитному вугіллі. Ці станції, за словами глави уряду, переведуть на вугілля газових марок, яке видобувається в Україні.

3 квітня Україна розпочала контрактувати дефіцитне антрацитове вугілля з Південної Африки та інших країн. 

Раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує заборонити ввезення вугілля з Росії. Йдеться про дефіцитну антрацитну групу, яка видобувається на непідконтрольній території України. 

Запасів вугілля вистачить на місяць стабільної роботи енергосистеми України

Запасів вугілля вистачить на місяць стабільної роботи енергосистеми України

Повʼязані теми:

Наступна публікація