У фінансових звітах "Слуги народу", "Голосу", ОПЗЖ і "Батьківщини" знайшли порушення – НАЗК

У фінансових звітах "Слуги народу", "Голосу", ОПЗЖ і "Батьківщини" знайшли порушення – НАЗК

Фото: УНІАН

До Національного агентства надійшли 269 звітів політичних партій.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення у фінансових звітах за другий квартал 2019 року 78 політичних партій. Зокрема – у "Слуги народу", "Голосу", "Опозиційної платформи – За життя" і "Батьківщіни".

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

"У звітах політичних партій, що увійшли до парламенту, виявлено факти здійснення внесків особами з непогашеним податковим боргом, що заборонено законом. Протоколи про адміністративні правопорушення будуть складені уповноваженими особами Національного агентства на фізичних осіб-вкладників", - заявила представниця агентства Наталія Корчак.

Також порушення знайшли у звітах партій ВО "Свобода", "Громадянська позиція", "Демальянс", "Єдина сила", Комуністична партія України, "Конгрес українських націоналістів", "Національний корпус", "Партія Шарія", "Правий сектор", "Українська стратегія Гройсмана" і низці інших.

Всього за ІІ квартал 2019 року до Національного агентства надійшли 269 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

У липні ЦВК поскаржилася до НАЗК на 4 партії через порушення використання грошей на вибори. Порушення знайшли в проміжних фінансових звітах партій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація