АМКУ розділив компанію Фірташа, в Group DF заявили про намагання ліквідувати український хімпром на догоду РФ

АМКУ розділив компанію Фірташа, в Group DF заявили про намагання ліквідувати український хімпром на догоду РФ

Фото: Associated Press

Group DF оскаржуватиме рішення комітету.

Визнання групи компаній OSTCHEM монополістом, примусове розділення виробництва азотних добрив на частини і штраф на "НФ Трейдінг" в розмірі 107 млн ​​гривень є незаконним рішенням Антимонопольного комітету України. Так вважають у Group DF, котра контролюється підприємцем Дмитром Фірташем.

У заяві компанії йдеться про лобіювання інтересів конкурентів української хімічної промисловості, котра ставиться під загрозу. "Своїм рішенням АМКУ фактично вирішив стратегічне завдання в першу чергу російських конкурентів по знищенню вітчизняного хімпрому", - зауважили в Group DF. Також компанія заявила, що оскаржуватиме рішення комітету в судах всіх рівнів.

"Група не перший рік відбиває атаки конкурентів, які, в тому числі, використовують лобістський ресурс всередині української влади. Ми вважаємо, що сьогоднішнє рішення – це одна з останніх спроб корупціонерів зі старої влади виконати замовлення і дати можливість конкурентам захопити український ринок. У зв'язку з цим ми сподіваємося, що АМКУ незабаром отримає нове керівництво, яке об'єктивно розбереться в ситуації і буде діяти в інтересах українських виробників", - зазначили у Фірташа.

Днями президент Володимир Зеленський ухвалив низку кадрових рішень стосовно Антимонопольного комітету України. Так, указом №642 було звільнено з посади державного уповноваженого в АМКУ Анну Артеменко. Наступним указом на її місце призначено Ірину Копайгору.

Адвокати Фірташа намагаються відтермінувати його екстрадицію до США

Адвокати Фірташа намагаються відтермінувати його екстрадицію до США

Повʼязані теми:

Наступна публікація