У Фонді гарантування вкладів розповіли, коли почнуть повертати гроші клієнтам "Платинум Банку"

У Фонді гарантування вкладів розповіли, коли почнуть повертати гроші клієнтам "Платинум Банку"

Фото: Platinum Bank Україна / Facebook

ФГВФО оприлюднив список банків, які виплачуватимуть гроші вкладникам.

У четвер, 23 березня, клієнтам "Платинум Банку" почнуть виплачувати гарантовані суми вкладів.

Про це повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, посилаючись на прийняте 21 березня рішення виконавчої дирекції.

"Виплати гарантованої суми відшкодування за доповненим Загальним реєстром "Платинум Банку" розпочнуться з 23 березня", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, реєстр було доповнено інформацією про 6,36 тисячі рахунків вкладників щодо яких зняті тимчасові обмеження на загальну гарантовану суму 180,25 млн грн.

Окремо у Фонді заявили, що виплати здійснюватимуться за допомогою нової автоматизованої системи через відділення "Правекс-Банку", "Альфа-Банку", "Кредо-Банку", "Укргазбанку", "Пумб", "Таскомбанку" та банку "Південний".

За даними Фонду, нині вкладникам "Платинум Банку" виплатили вже 84,5% від загальної гарантованої суми, яка становить 4,7 млрд грн.

Нагадаємо, "Платинум Банк" визнали неплатоспроможним 10 січня 2017 року через недостатність капіталу. НБУ запевняє, що 97% усіх вкладників банку отримають свої вклади у повному обсязі, адже їхній розмір не перевищує гарантовану ФГВФО суму в 200 тис. грн.

Перед цим Фонд виставляв на продаж "Платимум Банк", але покупця на нього не знайшлося.

Станом на 11 січня 2017-го на балансі цієї фінустанови було 7,43 млрд грн. В активах левову частку становили кредити юридичних осіб балансовою вартістю 2,8 млрд грн, кредити фізичних осіб на 3,02 млрд грн. У пасивах – депозити фізичних осіб на 5,4 млрд грн, з них під гарантії Фонду – 4,9 млрд грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація