У Кабміні говорять, що картопля має коштувати 3,30 грн/кг, і пропонують їздити за нею у села

У Кабміні говорять, що картопля має коштувати 3,30 грн/кг, і пропонують їздити за нею у села

Урядовці придумали, як боротися з підвищенням ціни на картоплю

Урядовці придумали, як боротися з перекупниками картоплі, проте, чиновники на місцях про це нічого не чули.

В аграрному міністерстві переконують, що картопля має коштувати 3 грн 30 коп. за кілограм і не більше, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Як дослідила ТСН, на ярмарку на Київщині сортову картоплю продають по 3 грн 70 коп., а на виставці - вже по 10 - 15 грн.

Ціни на базарах підвищують перекупники, тому у відомстві придумали, як із ними боротися.

За міністерською схемою, виробник картоплі приходить у сільську раду, а її голова на сайті департаменту агропромислового розвитку розміщує оголошення, що в селі продають картоплю.

У Аграрному міністерстві переконують, що картопля має коштувати 3,30 гривень

У Аграрному міністерстві переконують, що картопля має коштувати 3,30 гривень

"Ми кажемо покупцям: "Якщо ви хочете купити дешеву картоплю на 2-3 сім'ї, то ви можете від'їхати від Києва на 100 км і купити картоплю", - зауважив заступник міністра аграрної політики Валерій Давиденко.

Проте, наприклад, у селі Нові Вороб'ї за 110 км від Києва зайвої картоплі вже немає, бо всю продали перекупникам тоді ще по 1,25 грн.

Виробники бідкаються, що продешевили, та запевняють: про міністерську антиперекупницьку програму нічого не знають. У сільській раді, мабуть, теж про неї не чули. Адже сільрада під замком, а голова телефоном переказав, що в них інтернету немає.

 

Керівник районного агроуправління на звістку про те, що на їхньому сайті селяни можуть торгувати картоплею, зробив великі очі. Вони, запевняє, з перекупниками борються не через інтернет, а через кооператив: "У нас сьогодні працюють заготівельні пункти - по 3,20 грн приймають, по 3,40 грн продають".

В аграрному міністерстві у сою чергу запевняють, що картопля дешевшатиме. Уже, кажуть, зібрали весь урожай. А бульби цьогоріч вродило втричі більше, ніж можуть з'їсти українці.

Нагадаємо, 11 жовтня Азаров розповів, чому дорожчають овочі і що з цим робити. Ситуація, за словами прем'єра, вже поліпшується.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

Повʼязані теми:

Наступна публікація