У КДМА розповіли, чи будуть і надалі безкоштовно харчувати молодших школярів столиці

У КДМА розповіли, чи будуть і надалі  безкоштовно харчувати молодших школярів столиці

Діти харчуються в одній зі шкіл Києва / Фото: УНІАН

На обіди учнів у міському бюджеті заклали понад 151 мільйон гривень.

У Київській міській державній адміністрації запевнили, що всі учні 1-4 класів і надалі харчуватимуться в школах безкоштовно, попри скасування такої обов'язкової раніше норми Кабміном. Уряд передав право вирішувати, чи виділяти гроші зі своїх бюджетів, місцевим радам.

У Києві на харчування школярів 1-4 класів, а також учнів 5-11 класів пільгових категорій у бюджет на 2016 рік заклали 151,5 млн грн. Про це зазначила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, пишуть "Українські новини". Серед учнів-пільговиків у старших класах - діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти із малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям", діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів, а також діти із сімей учасників АТО.

"Київська влада у 2016 році, як і минулого року, забезпечила безкоштовним харчуванням учнів 1-4 класів столичних навчальних закладів комунальної власності, а також учнів 5-11 класів пільгових категорій. Кошти у розмірі 151,5 мільйона гривень були передбачені бюджетом міста Києва на 2016 рік. Це свідчить про те, що столичний бюджет більше соціально орієнтований, ніж державний", – підкреслила вона.

У 2015-му на харчування в муніципальних загальноосвітніх закладах міста Києва було закладено майже 145 млн грн.

Варто зазначити, що харчування для учнів молодших класів на групі продовженого дня платне і становить 10 гривень за обід.

Нагадаємо, що в столичних школах уже другий тиждень триває карантин через грип. Із завтрашнього дня, як сподівалися, його не скасують. Тож він триватиме до невизначеної дати. Тим паче, що в столиці посилили протиепідемічні заходи.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація