У керівника "Укренерго" вилучили несправні комп'ютери та старі сім-карти

У керівника "Укренерго" вилучили несправні комп'ютери та старі сім-карти

Всеволод Ковальчук / Фото: УНІАН

Посадовець не збирається йти з посади через підозри.

Обшуки в головному офісі "Укренерго" закінчились близько 13:20, загалом вони тривали шість годин передає кореспондент ТСН.

Керівник компанії Всеволод Ковальчук розповів, що і в нього вдома обшуки вже закінчились. Слідчі вилучили у нього електронні носії.

"Ніяких доказів і потенційно злочинної діяльності не було знайдено або вилучено. Було вилучено кілька старих одиниць техніки і старих сім-карток. Це старі сім-картки, які лежали у мене в сейфі і якими я не користуюся. І три ноутбуки, які навіть не могли включитися. І старий мобільний телефон", - розповів Ковальчук.

За словами Ковальчука, згідно з показаним йому документом, його підозрюють у керуванні "злочинним угрупуванням", до якого входили співробітники "Укренерго" та Нацкомісії з врегулювання питань енергетики.

Ковальчук запевняє, що такі дії викликані невдоволенням його діяльністю, а саме в тому, що він "ламає схеми", які працювали роками.

Прокуратура ініціювала обшуки в офісах та підприємствах "Укренерго"

Прокуратура ініціювала обшуки в офісах та підприємствах "Укренерго"

"Перше, що ми змінили - закупівлі за старими проектами, схемами, контрактами. Зменшили вартості вже підписаних контрактів на 150 млн, згодом ще на 150, по ним провели нові тендери. І до сьогодні в "Укренерго" від затверджених кошторисів ми досягли економії у 6,7 млрд грн", - стверджує керівник компанії.

Свою діяльність надалі Ковальчук пов'язує з "Укренерго". Наступні півроку планує виконувати обов'язки керівника, а згодом, коли буде сформовано Наглядову раду, подаватиме кандидатуру на посаду очільника компанії.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація