У Києві "накрили" два потужних конверти із обігом у 300 млн гривень

У Києві "накрили" два потужних конверти із обігом у 300 млн гривень

Фото: УНІАН

Під час обшуків знайшли готівки та ювелірних виробів на 5,5 млн гривень.

У Києві викрили посадових осіб двох підприємств, які здійснювали незаконні послуги з обміну валют і кредитування.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

Зазначається, що група осіб створила дві компанії, які здійснювали операції з обміну валюти без відображення в бухгалтерському та податковому обліках, а також надавали послуги з кредитування під заставу рухомого майна.

Працювали ділки без обов'язкової реєстрації та отримання відповідних ліцензій, а їхній "бізнес" був спрямований на ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах і легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом.

Загальний тіньовий обіг коштів склав понад 300 мільйонів гривень.

Під час обшуків виявили та вилучили велику кількість готівки, майже 3,5 кілограма ювелірних виробів із золота, документи, комп'ютерну техніку.

Нагадаємо, на Луганщині СБУ викрила конвертаційний центр з річним обігом у 600 мільйонів гривень. "За попередніми оцінками, збитки державного бюджету у вигляді недоотриманих податків становлять декілька десятків мільйонів гривень", – йдеться у повідомленні. Організатори "конверту" надавали послуги підприємствам реального сектору економіки з мінімізації податкових зобов'язань та конвертації коштів у готівку через низку зареєстрованих фіктивних фірм.

Повʼязані теми:

Наступна публікація