У Києві запроваджують новий обов'язковий комунальний тариф. Скільки доведеться платити

У Києві запроваджують новий обов'язковий комунальний тариф. Скільки доведеться платити

Фото: УНІАН

Послугу з вивезення сміття виокремлять із квартплати.

Уже в серпні киянам прийдуть платіжки за комунальні послуги, де буде окремо вказана плата за вивезення твердих побутових відходів. Цю послугу виокремлять із квартплати, яка, відповідно, здешевшає.

Поява окремої послуги з вивезення сміття викликана тим, що від 10 червня повноцінно набрав чинності закон "Про житлово-комунальні послуги". Він не передбачає, що до послуги з управління багатоквартирними будинками входить вивезення сміття. Про це пише УНІАН.

Вартість нової послуги залежатиме не від площі житла, а від кількості мешканців, які фактично проживають у квартирі. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Плата залежатиме не лише від кількості зареєстрованих, але також від середньої норми накопичення відходів залежно від типу будинку і від тарифу підприємства, яке вивозить сміття. Наприклад, у гуртожитків вона становитиме 1,39 куб. м, у будинків з сміттєпроводами - 1,93 куб м, у будинків без сміттєпроводів - 2,15 куб м. Тож тариф становитиме 20-25 грн за одну особу на місяць, тобто істотного збільшення порівняно з попереднім тарифом, який базувався на площі квартири, не буде.

Пантелеєв визнав, що в столиці існує проблема щодо реєстрації людей, які фактично проживають. Тому він закликав киян добровільно сповістити владу про справжню кількість мешканців, щоб не привести до перенакопичення ТПВ у сміттєвих баках.

Нагадаємо, в Києві заплановано проведення робіт з рекультивації полігону №5 і відкриття в столиці сучасного заводу з переробки відходів, який відповідатиме європейським екологічним стандартам.

До жовтня 2018 року планують повністю закрити полігон ТПВ у Підгірцях.

За даними столичної влади, 67% твердих побутових відходів, що утворюються в столиці, захороняються на полігонах №5, 6 та інших, 23% утилізуються на заводі "Енергія", ще 10% сортуються і переробляються.

Раніше мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що завод з переробки сміття з'явиться в столиці через два роки.

Негода, сміття і відсутність гарячої води - Віталій Кличко прокоментував найактуальніші проблеми Києва

Негода, сміття і відсутність гарячої води - Віталій Кличко прокоментував найактуальніші проблеми Києва

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація