У МАУ назвали необхідні умови для дешевих пeрeльотів Україною

У МАУ назвали необхідні умови для дешевих пeрeльотів Україною

Фото: УНІАН

Наразі внутрішніми рейсами користуються менше 2,5% українців.

Голова наглядової ради МАУ Арон Майберг вважає, для того, аби внутрішні авіарейси почали приносити прибуток, на них мають скасувати ПДВ, акциз на паливо, а також запустити доступний транспорт до аеропорту "Бориспіль". Своєю чергою, за таких умов квитки на рейси між аеропортами України стануть доступнішими.

Таку думку Майберг висловив в інтерв'ю Mind.

"Тоді й квитки подешевшають на понад 20%. З'явиться можливість придбати більшу кількість дешевих квитків ближче до дати вильоту", - сказав він.

Уточнюється, що станом на сьогодні внутрішніми рейсами користуються менше 2,5% населення країни. Для того, щоб пасажири літали частіше, за словами Майберга, на кожному рейсі має бути 5% квитків за ціною 500 гривень.

"На кожному рейсі 5% квитків за ціною 500 грн. Я ось завжди дивуюся, що лоукосту щось можна, а класичним авіакомпаніям не можна. Питання не в назвах, а в правилах і тарифах. Якщо собівартість крісла $100, а компанія продала його за $5, що вона повинна зробити далі? Другий квиток продати за $195. Задовго до вильоту рейсу можна продати якусь кількість квитків по $2, а потім працює маркетинг", - додав Арон Майберг.

Нагадаємо, у МАУ заявили, що готові купувати літаки українського виробництва, якщо їх почнуть випускати серійно. За словами голови наглядової ради Арона Майберга, МАУ влаштує собівартість крісла в середньомагістральному літаку на рівні 30–40 доларів.

"Тоді авіакомпанія зможе комбінувати: комусь продавати квитки за $20–22, комусь – за $70–80. Це вже наш маркетинг. Але річ не лише в собівартості. Літаки потрібно випускати серійно, а не виготовити три індивідуальних літаки, для яких незрозуміло, де брати пілотів, запчастини та як обслуговувати ці ПС", - додав він.

Євгеній Дихне стане генеральним директором найбільшого українського авіаперевізника МАУ

Євгеній Дихне стане генеральним директором найбільшого українського авіаперевізника МАУ

Повʼязані теми:

Наступна публікація