У Мінекономіки розповіли, що перешкоджає Україні отримати два транші від ЄС

У Мінекономіки розповіли, що перешкоджає Україні отримати два транші від ЄС

Фото: pixabay.com

Загалом, транші від ЄС перевищують мільярд доларів

У Міністерстві економічного розвитку та торгівлі пояснили, що перепоною для отримання Україною двох траншів макрофінансової допомоги від ЄС є заборона на експорт необробленої деревини. Про це заявила заступник глави МЕРТ Наталія Микольська, пише "Інтерфакс-Україна".

За її словами, загальний розмір цих траншів становить 1,2 млрд євро. Тож, необхідно якнайшвидше врегулювати питання щодо торгівлі необробленою деревиною.

"Усунення цього фактора в торговій сфері є необхідною умовою для продовження реалізації в Україні третьої програми макрофінансової допомоги ЄС, де 2-й і 3-й транші - це сумарно 1,2 млрд євро, а також для подальшої лібералізації торгівлі з ЄС", - повідомила Микольська.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив рішення звільнити голову Державного агентства лісових ресурсів України Олександра Ковальчука. Усе – через тотальне вирубування лісів у країні, особливо в Карпатах. В Україні тимчасово заборонили "санітарно-оздоровчі заходи (рубки) в лісах до перегляду Мінприроди, Мінагрополітики, Держлісагенством нормативно-правових актів, які регулюють порядок та правила їх здійснення".

Повʼязані теми:

Наступна публікація