У Мінекономіки вивчають питання підвищення лімітів для ФОПів та лібералізації штрафів

У Мінекономіки вивчають питання підвищення лімітів для ФОПів та лібералізації штрафів

Фото: Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Одним з пріоритетних завдань уряду є максимальне сприяння українцям у відкритті власної справи.

В Україні можуть підвищити ліміти для ФОПів, а також проведуть лібералізацію штрафних санкцій, пов’язаних із використанням РРО.

Про це йшлося на зустрічі керівництва Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з представниками громадських організацій.

Міністр Тимофій Милованов сказав, що одним з пріоритетних завдань уряду є максимальне сприяння українцям у відкритті власної справи, а також допомога представникам мікробізнесу в розширенні своєї діяльності.

"Зараз ми вивчаємо питання підвищення лімітів для ФОПів, лібералізацію штрафних санкцій, пов’язаних із використанням РРО, запровадження мораторію на проведення перевірок. Крім того, Міністерство фінансів готує роз’яснення щодо бухгалтерського та товарного обліку, а також низки інших питань. Все це буде обговорюватись на найближчих засіданнях координаційної ради з питань розвитку мікропідприємництва та малого підприємництва", - зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Дмитро Романович.

Обговорили також відсутність належного покриття інтернет-зв'язком, ризики несанкціонованого доступу до РРО.

Раніше повідомлялося, що в Україні знизився індекс очікувань ділової активності - оптимістів у бізнесі поменшало. Індекс залишається вищим за нейтральний рівень.

Зеленський підписав два закони для ФОПів: які нові правила чекають на малий бізнес

Зеленський підписав два закони для ФОПів: які нові правила чекають на малий бізнес

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація