У Мінфіні розповіли, через скільки років економіка України може досягти рівня Польщі

У Мінфіні розповіли, через скільки років економіка України може досягти рівня Польщі

Фото: Національний банк України

Глава Мінфіну вважає, що українська економіка стабілізується.

Міністр фінансів України Оксана Маркарова вважає, що з теперішніми темпами росту українська економіка може досягти рівня Польщі через 50 років.

Про це вона розповіла під час інтерв'ю "Радіо Свобода".

Маркарова зазначила, що після падіння 2014 року ситуація вже стабілізувалася. За словами глави Мінфіну економіка зростає вже протягом 12 кварталів.

"І якщо Україна збереже статус-кво такий, як зараз, то для того, щоб наздогнати Польщу, така, як вона є сьогодні, треба 50 років. Це, звичайно, для нас задовгий термін. І ми точно плануємо і маємо рецепти, як зробити, щоб наздогнати швидше", - сказала вона та додала що будуть робитися кроки щоб темпи розвитку пришвидшити та отримати бажані результати за коротший період.

Нагадаємо, 18 грудня Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила програму допомоги stand-by для України. Програма розрахована на 14 місяців, її загальний обсяг складе 3,9 млрд доларів США. Перший транш у розмірі 1,4 млрд доларів Україна отримала в кінці грудня.

Передбачається, що програма stand-by допоможе Україні підтримувати макростабільність в період проведення президентських і парламентських виборів у 2019 році, коли у країні очікуються пікові виплати за зовнішнім боргом.

Раніше повідомлялося, що протягом 2018 року українська економіка показала найнижчий рівень споживчої інфляції за останні п'ять років, а внутрішній валовий продукт України зріс на 3,2%.

Промисловці та економісти направлять до Кабміну та Ради план порятунку української економіки

Промисловці та економісти направлять до Кабміну та Ради план порятунку української економіки

Повʼязані теми:

Наступна публікація