У Міноборони вважають, що зарплату військовослужбовцям потрібно підвищити вдвічі

У Міноборони вважають, що зарплату військовослужбовцям потрібно підвищити вдвічі

Фото: Reuters

У держбюджеті-2019 закладають менше коштів, ніж потребує армія.

Зарплату для українських військових необхідно підвищити вдвічі – до 15 тисяч гривень на місяць.

Про це в інтерв’ю BBC повідомив начальник Генштабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко.

"Наші дослідження показують, що базовим грошовим забезпеченням для військовослужбовця мають бути 15 тисяч. У нас зараз 7 тисяч, ця цифра має зрости щонайменше удвічі. Тоді це буде достойний рівень матеріальної компенсації за всі ті незручності та те напруження, яке вони відчувають", - сказав він.

При цьому на розгляд уряду подано проект щодо рівня фінансування ЗСУ 2019 року. Йдеться про суму в 112 млрд грн, що є мінімальною потребою армії.

"А нам поки що доводять показники на 82 млрд грн. І це явно недостатньо для того, щоб утримувати ЗСУ в боєздатному стані, я вже не кажу про нарощування спроможності. Це дійсно та проблема, яка сьогодні всіх нас дуже серйозно турбує. Можливо, не всі нас чують, але це питання треба вирішити. Адже для того, аби армія була боєздатною, вона повинна мати достойне фінансування", - вважає Муженко.

Раніше повідомлялось, що Міністерство оборони України має намір збільшити виплати військовослужбовцям у два етапи. Виплати підвищуватимуть 1 жовтня цього року і 1 січня 2019 року. Восени мінімальна зарплата рядового становитиме 9 тисяч гривень, а офіцера - 15 тисяч. Для реалізації таких намірів Кабінет міністрів має виділити додаткові 4,5 млрд грн.

Нагадаємо, військовослужбовцям почали нараховувати зарплати за новими механізмами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація