У Мінсоцполітики роз'яснили, як відбуватимуться виплати пенсіонерам, які працюють

У Мінсоцполітики роз'яснили, як відбуватимуться виплати пенсіонерам, які працюють

Фото: Getty Images

Реформа передбачає збереження і пенсії, і зарплати.

Пенсійні виплати пенсіонерам, які працюють, скасовувати не будуть. Тобто вони й надалі в повному обсязі отримуватимуть пенсії, а також зарплати.

Про це запевнили в Міністерстві соціальної політики, відповідаючи на фейки в окремих медіа.

"Протягом двох місяців у деяких ЗМІ поширюється інформація, що начебто після проведення пенсійної реформи працюючим пенсіонерам доведеться обирати між пенсією і заробітною платою. При цьому робиться посилання на Міністерство соціальної політики, Кабінет міністрів України, їхніх посадових осіб. Міністерство соціальної політики України офіційно повідомляє, що зазначена інформація не відповідає дійсності. Проведена пенсійна реформа не передбачає необхідності вибору між пенсією і зарплатою для працюючих пенсіонерів. Навпаки, саме для того, щоб припинити дискримінацію працюючих пенсіонерів і була проведена пенсійна реформа", - зазначили в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, раніше пенсіонери, які працювали, отримували лише 85% пенсії, решту 15% забирала держава у вигляді податків. Від 1 жовтня 2017 року цю вимогу скасували й повернули 100-відсоткові виплати пенсій пенсіонерам, які працюють.

"Ні уряд, ні Міністерство соціальної політики не мають жодних планів щодо обмеження прав працюючих пенсіонерів", - запевнили у відомстві.

Де шукають додатковий заробіток українські пенсіонери

Де шукають додатковий заробіток українські пенсіонери

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація