У МВФ не бачать реального підґрунтя для підвищення мінімальної зарплати в Україні

У МВФ не бачать реального підґрунтя для підвищення мінімальної зарплати в Україні

Фото: УНІАН

Уряд сподівається підвищити показник наприкінці року.

У Міжнародному валютному фонді переконані, що Україні цього року не варто підвищувати розмір мінімальної зарплати з нинішніх 3723 грн. Бо для цього немає економічних передумов, а реформи сповільнилися.

"Відновлення фіскальної дисципліни у 2016-17 роках і поступове скорочення держборгу були суттєвими досягненнями у контексті програми реформ, що підтримується МВФ", - зазначив в коментарі "Економічній правді" представник МВФ Йоста Люнгман.

Цих правил Україні потрібно дотримуватися й надалі, бо державний борг – усе ще значний і залишається суттєвим чинником вразливості.

"Ми занепокоєні зростанням видаткового тиску на тлі занадто оптимістичних, на наше переконання, прогнозів дохідної частини бюджету. З огляду на це, ми не бачимо фіскального простору для збільшення бюджетних видатків у 2018 році", - сказав представник МВФ.

Нагадаємо, в уряді неодноразово звучали заяви про можливе підвищення розміру мінімальної зарплати в Україні в другому півріччі 2018 року до 4,1 тис. грн. Але, мовляв, для цього поки що немає економічних підстав.

Тим часом МВФ погіршив прогноз економічного зростання України на 2019 рік.

Повʼязані теми:

Наступна публікація