У МВФ пояснили, чому Україна досі не отримала другий транш

У МВФ пояснили, чому Україна досі не отримала другий транш

В уряді розраховували на цьогорічні позики від МВФ на загальну суму $2,2 млрд.

Міжнародний валютний фонд залишається у стані переговорів з Україною та очікує більшого прогресу для надання другого траншу за програмою stand-by.

Про це заявив представник МВФ Джері Райс на традиційному брифінгу у Вашингтоні.

"Дискусії тривають", - констатував Райс.

Представник МВФ нагадав, що серед основних тем залишаються збереження незалежності Нацбанку та продовження політики гнучкого обмінного курсу, середньострокова фіскальна стабільність, боротьба з корупцією і поліпшення корпоративного управління.

Нагадаємо, віртуальна місія МВФ щодо першого перегляду затвердженої у червні 2020 року програми stand-by, що тривала з кінця 2020 року, в середині лютого завершилася без рекомендації про надання другого траншу. Крім того, глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив про необхідність додаткових дискусій і більшого прогресу з боку України.

Наразі серед проблемних питань залишається, зокрема, ухвалення закону про Вищу раду правосуддя та усунення підстав для побоювань МВФ щодо втручання в роботу НАБУ і САП.

Для позитивного результату необхідні також ухвалення вже внесених до Верховної Ради нових поправок до закону про Нацбанк і банки та відмова від обмеження цін, запроваджених цієї зими на енергоринку, а також більша зрозумілість щодо бюджетних планів на 2022 рік і аудиту COVID-фонду.

Раніше радник президента України з економічних питань Олег Устенко повідомив, що черговий транш від МВФ Україна очікує отримати до вересня 2021 року. 

Зауважимо, що в українському уряді розраховували на цьогорічні позики від МВФ на загальну суму 2,2 мільярда доларів США.

Новини тижня: представники МВФ хочуть бачити в Україні активнішу боротьбу з корупцією

Новини тижня: представники МВФ хочуть бачити в Україні активнішу боротьбу з корупцією

Повʼязані теми:

Наступна публікація